Regeerakkoord in Kindertaal

Vakgebied: kinderrechten
Deelgebied: burgerschap
Doelgroep: groep 7 en 8
Tijdsduur: afhankelijk van de les
Producent: Save the Children

Inhoud
Het Rechten van het Kind Verdrag zegt: betrek kinderen bij politiek en het maken van beleid. Een kind heeft het recht om zijn/haar mening te geven en heeft recht op informatie. Om mee te kunnen praten, moeten ze alleen wel eerst begrijpen wat er in de politiek gezegd wordt. Daarom nam Save the Children het initiatief om het volwassen regeerakkoord te herschrijven in kindertaal voor de leeftijd 9 t/m 13 jaar. Save the Children komt graag in contact met de scholen die dit inzetten: info@savethechildren.nl

Lesmateriaal

Regeerakkoord in Kindertaal
Samen met de bekroonde kinderboekenschrijver Rindert Kromhout en drievoudig Gouden Penseel-winnaar en illustrator Jan Jutte heeft Save the Children een regeerakkoord in kindertaal ontwikkeld. Hiermee willen we kinderen en jongeren meer betrekken bij de politiek en hen meer inspraak geven.

Download het Regeerakkoord in Kindertaal

Meer informatie over het Regeerakkoord in Kindertaal
Om kinderen te kunnen betrekken bij het maken van beleid en budgetbeslissingen, zoals het Kinderrechtenverdrag voorschrijft, moeten zij wel eerst kunnen begrijpen waar deze over gaan. Save the Children heeft daarom het initiatief genomen om de plannen uit het nieuwe regeerakkoord te vertalen naar een regeerakkoord in kindertaal zodat kinderen snappen wat deze plannen betekenen.
Met deze actie wil Save the Children dat het kabinet Rutte III serieus aan de slag gaat en kinderen betrekt bij het maken van nieuw beleid en de besteding van Nederlands belastinggeld. Zoals beschreven is de regering dit volgens het Kinderrechtenverdrag ook verplicht.
Ga naar de website voor meer informatie

twitter32x32.pngfacebook 32x32.png Volg Save the Children via Twitter en Facebook

        
Schoolbordportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestVoorjaar 2018
Nu beschikbaar! bekijk hier het lesmateriaal!